Ask gör det – igen!

Vår kära justitieminister gör vad hon kan för att diskvalificera Alliansen som valbart alternativ. Som om den inte redan skitit i det blå skåpet med sitt enorma integritetssvek i samband med FRA-debaclet? Nu vill damen dessutom göra det lättare att installera övervakningskameror – inte svårare alltså utan lättare, hur tänker människan?

Med tanke på alternativet föredrar jag en alliansregering men det hindrar inte att den ska ha på tafsen i höstens val; har man så fullständigt svikit grundläggande ideal och dessutom inte lyckats lägga fram ett enda trovärdigt skäl till varför, ska man tvingas bort, slicka såren och tvingas fundera på vad som hände!

Det finns en skara idioter som försvarar övervakning med det klassiska: ”har man rent mjöl i påsen”-argumentet och det kan man ju hålla med om. Problemet uppstår den dagen den som bestämmer vad som är rent mjöl är av en annan uppfattning än en själv – och den dagen kommer, var så säker. 1933 krävdes det så lite som ett val!

Eftersom vi redan idag vet att vindarna förr eller senare kommer att vända och att vi någon gång i framtiden kommer att vakna upp till en situation med ett styrande skikt med åsikter och en agenda som är allt utom till gagn för folket är det vår djävla skyldighet att i varje givet ögonblick slåss mot allt som kan användas till förtryck av det ena eller andra slaget! Startsträckan för den totala övervakningen måste alltså i varje ögonblick hållas så lång som överhuvudtaget är möjligt!

Det gigantiska sveket ligger alltså i att man inte bara krattar gången utan anlägger fyrfiliga motorvägar för framtida förtryck.

Länkar: HD DN SVD SDS SKD KvP

Uppdaterat 100630: Nu har en sinnessvag figur i Malmö skrivit en debattartikel i KVP om saken.

Annonser

6 tankar om “Ask gör det – igen!

  1. Ask har helt rätt! Hellre övervakningssamhälle där våldsbrottslingar kan identifieras och åka dit än att det är som idag när psykopatiska ungdomsgäng kan sparka ner gamla, misshandla och våldta tjejer, råna butiker och bränna bilar mm utan att åka fast för det inte finns några bevis.
    Enda verkliga anledningen till att motarbeta övervakningskameror är att man själv gör något fuffens, fast det kan man ju förstås inte erkänna offentligt utan istället försöker man misstänkliggöra övervakarna och komma med verklighetsfrånvänd skrämselpropaganda.
    Sen borde det införas mycket hårdare straff för våldsbrott men det är en annan fråga.

  2. Big Brother! Har DU rent mjöl i påsen? Varför är man så rädda för övervakningskameror. Har dessa rädda något att dölja? Klart att vi kan slippa övervakningskameror, men då måste vi offra alla ”vildar” som förstör för normala människor. När jag som gäst arbetade i Luleå 2007 märkte jag att det fanns kameror längs hela Storgatan. Det kände jag aldrig något besvär av. Big Brother! Varför skulle man inte kunna installera kameror i brottsighetens Mecca (Malmö) för att normala människor skall kunna känna sig trygga. NI KAMERAOLINSER, Vad är ni rädda för?

  3. Ping: Ett steg framåt – och ett tillbaka « Per pladdrar på

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s