Religiösa friskolor – inte en chans!

Detta är ett av de få ämnen där jag är fullständigt oresonabel. Jag har t.o.m. börjat tänka i banor som att vi borde riva upp religionsfriheten och helt enkelt förbjuda eländet i alla dess former och sammanhang.

Jag ser religionsfriheten som en lyx vi kunde unna oss så länge vi enbart hade en inhemsk religion, stadd i tillbakagång – detta är inte fallet längre. Vi har nu även en växande importerad religion som politikerna hittills valt att särbehandla och faktiskt ta hänsyn till. Detta har blåst liv i vår egen gamla, vars företrädare tycks inbilla sig att de utgör någon slags motpol till den nya, när de i själva verket bara är andra sidan av samma falska mynt.

Med detta system riskerar vi att barn uppfostras i religiösa hem, utan att någonsin vistas på daghem eller gå i förskola, och sedan omedelbart sätts i friskola med ”rätt” inriktning – vilken frihet får dessa ungar?

Vad gäller våra politikers sätt att hantera kontakten med den nya religionen förstår jag förövrigt ingenting. Man har t.ex. vid upprepade tillfällen låtit invandrade Imamer föra gruppens talan och vägt in dessas ”åsikter” i sina beslut. Kommer inte ihåg vem som gjorde jämförelsen först men för mig är detta ungefär samma sak som att statministern skulle ta veckans regeringsbeslut under armen och knalla över till ärkebiskopen för att få dem sanktionerade?!

Den springande punkten i just den här frågan är hur som helst att religiösa individer, oavsett religion, inte har i utbildningsväsendet att göra – någonsin!

DN

Annonser

2 tankar om “Religiösa friskolor – inte en chans!

  1. Patrick; eh. ”Ateist” är grekiska för ”icke teist” eller ”utan teism”. A- är en negatition som beskriver en icketillhörighet. Ateist innefattar varenda individ som inte ingår i de tre teistiska religionerna. Det är en enorm grupp att generalisera på det sättet du gör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s