Ambassadör på hal is!

Publicerar man så tunga anklagelser, som Aftonbladet i och med Donald Boströms artikel om förmodade organstölder av Israelisk militär, måste man se till att ha grävt ordentligt på djupet och ha någorlunda på fötterna. Aftonbladet anser uppenbarligen att anklagelserna är tillräckligt underbyggda, när man läser artikeln känns det emellertid tämligen tunt. Åtminstone borde artikelförfattaren varit tydligare med att det var en teori och inte ett bevisat sakernas tillstånd. Jag tycker inte så skett!

Oavsett detta är den svenska ambassadören i Tel Aviv, Elisabet Borsiin Bonniers kommuniké käpprätt åt skogen – om hon överhuvudtaget skulle uttalat sig vore en, officiell svensk, förklaring om hur svensk press- och yttrandefrihet fungerar det enda relevanta. Nu antar jag att UD kommer att göra det istället samt utdela en kraftfull varning till ambassadören och upplysa henne om att hon företräder Sverige inte någon annan!

Kort sagt; pressfriheten är helig, men det skadar inte att exekvera den med förstånd och viss försiktighet!

Palestinakonflikten är för övrigt ett så stort problem, internationellt sett, att den grupp medborgare jag tillhör – alltså utan direkta sympatier för endera sidan – har rätt att kräva en så minutiöst noggrann, adekvat och ovinklad rappotering som överhuvudtaget är möjlig! Jag har berört detta i ett tidigare inlägg här….

Länkar: SvD SvD Exp NM NM SDS

Annonser

4 tankar om “Ambassadör på hal is!

 1. Det är ingen nyhet att Israel stjäl organ från palestinier och säljer dem:

  Israel dödar Palestinska pojkar och stjäl deras organ för transplantationer!

  ——————————————————————————–

  Källa :
  1- Ockuperade Jerusalem: 9 Januari, 2002 (IAP News http://www.iap.org/)
  2- Resumen News Service http://www.nodo50.org/resumen
  3- UNITY NEWS

  Israel erkände av taktiska skäl på Torsdagen att doktorer vid Israels rättsmedicinska institut (Abu Kabir) hade avlägsnat de vitala organen ur tre palestinska barn i tonåren vilka dödats av den Israeliska armen, för tio dagar sedan.

  Den Israeliska hälsoministern Nessim Dahhan gav som svar på en fråga ställd av Ahmed Teibi medlem i det Arabiska Knesset, att han inte kunde förneka att organen av dessa palestinska ungdomar, vilka dödats av den Israeliska armen, hade avlägsnats och använts för transplantationer eller för vetenskaplig forskning.

  ”Jag kan inte säga med säkerhet att någonting sådant (att man avlägsnade organen) inte hände.”

  Teibi sa att han hade fått trovärdiga bevis som bevisade att Israeliska doktorer vid rättsmedicinska institutet avlägsnar vitala organ som hjärta, njurar och lever ur palestinska ungdomars och barns kroppar vilka dödats av den Israeliska armen i Gaza på Västbanken.

  Israeliska myndigheter håller normalt kvar de döda palestiniernas kroppar i ett par dagar utan att ge någon förklaring.

  Den 30 December dödade den Israeliska armen tre palestinska pojkar i 14-15 års åldern nära Khan Younis under oklara omständigheter.

  Armen sände ut motsägelsefulla rapporter angående dödandet, medan palestinska källor anklagade israeliska trupper för att de kallblodigt mördat dessa tre obeväpnade pojkar.

  De tre kropparna lämnades över till palestinierna för att begravas den 6 januari.

  Fast, kort före begravningen undersökte palestiniernas medicinska myndigheter kropparna och fann att huvuddelen av de vitala organen saknades ur deras kroppar.

  Israelisk media har så gott som ignorerat hela händelsen.

  • Nina!

   Intressant, dessvärre har jag ingen möjlighet att kontrollera dina källor; de två webadresser du anger går till:

   1. Vad som i huvudsak verkar vara en datingsite – jag förstår inte hur införskaffandet av en rysk fru eller en judisk date skulle kunna verifiera dina påståenden?

   2. En sida på spanska, vilket jag inte förstår, men av bilderna att döma är den oerhört ”röd” och därmed, gissningsvis, tämligen vinklad – något som i så fall diskvalificerar den som oberoende källa.

   Dock censurerar jag ogärna och ditt inlägg får stå kvar, fritt för den som vill att vidare undersöka eller bekräfta….

 2. För två veckor sedan arresterades Wallace Souza, en programledaren för ett populärt program i Brasilien. Kriminalreportern beordrade mord på knarklangare för att höja tittarsiffrorna för sitt tv-program, misstänker brasiliansk polis.

  Liknande fall avslöjas nu i Sverige. Fotografen Donald Boström har beställt mord på en ung man för att dokumentera israeliska soldaters brott mot palestinier. I december 1992 skjuts en 19 årig, pojke i Västbanken, transporteras till ett sjukhus i Israel där en läkare sprätter hela kroppen – från buken till halsen och senare syr ihop på ett tydligt grovt sätt. Efter att fotografen tagit ett lämpligt bild dödas offret med giftspruta, kroppen transporteras tillbaks till den palestinska byn och offrets familj tvingas genast begrava sonen. Kommando leddes av förre detta fallskärmsjägare Dror Feiler.

  Huvudpersoner i det makabra historien har flytt till Sverige. Dror Feiler har fått asyl i Sverige och leder organisation ”Judar för fred” i Stockholm. Obducenten blev nu docent och arbetar som en barnläkare på ett sjukhus i Göteborg. Fotografen arbetar nu som frilansjournalist och skriver böcker.
  Hela historien avslöjades nyss av tidningen ”Aftonbladet” vars huvudredaktör Helle klein, visade sig vara ett barnbarn till Stockholms rabbin.

  • En fantastisk historia!
   Dock saknas, som i tidigare inlägg, verifierbara källor – det verkar vara populärt just nu? Som konspirationsteori är den hur som helst enastående och får tillsvidare stå kvar av det skälet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s