Kvotering är för lathögar!

I dagens Sydsvenskan, 3/8 2009, kan man läsa en utfrågning av två kvinnliga politiker ang. könskvotering. Jag tycker de missar en viktig punkt, så här kommer lite kommentarer:

Att skapa ett system som överhuvudtaget lämnar det öppet för misstanken att en kvinna fått en ledande position, offentlig eller privat, p.g.a. sin könstillhörighet är naturligtvis vansinnigt. Ropen efter detta är bara en indikation på frustration över att det inte går så fort som man kan önska – ett tecken på dåligt tålamod helt enkelt.

Många kvinnor verkar ha svårt att förstå att ”könskriget” faktiskt är vunnet, vägen till vilken topposition som helst ligger öppen – men det krävs att någon går den också! Man borde inse att de sämre männen inte ska kvoteras bort, de ska konkureras ut! Det bästa nu vore att man vände sig inåt och arbetade för att sakta men säkert få fram de hängivna, kompetenta kvinnor som, av egen kraft, kan ta sina rättmättiga platser vid sidan om männen, på samma villkor. Då får vi inte en konstgjord statistisk jämlikhet, vi får en sund och rättvis jämlikhet.

Detta är inte gjort över en natt; det kommer att krävas hårt arbete med saker som attityd, vassa armbågar och odlande av ledaregenskaper redan från unga år. En process över flera generationer helt enkelt. Med tanke på att könsorättvisorna levt i hundra- eller tusentals år och nu till sist drar sina sista suckar lär oss väl att med tålamod kommer man långt. Mitt förslag är alltså att ”kvinnokampen” nu avslutas rätt – med tålamod och metodik istället för fort, fel och slarvigt.

Andra länkar: DN

—————————————————-

Raderade av misstag en kommentar från jjn ang detta, ber om ursäkt! Den löd:

”Själv missar du att kvotering av män funnits i årtusenden och ditt resonemang torde gälla även dem”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s