SD och yttrandefriheten.

Har försökt lista ut varför det ser ut som det gör och att ett parti som SD överhuvudtaget existerar. Jag vill tro att själva fundamentet till svensk invandringspolitik och, framförallt, integrationspolitik lades under sjuttio- och åttiotalen? Vad hade man då för erfarenheter vid den tiden? Jo, huvudsakligen arbetskraftsinvandringen från årtiondena innan! Vi pratar då om en helt annan typ av människor än de som senare hamnade här p.g.a. oroshärdar i och utom Europa. Med tanke vad denna tidiga grupp av ”invandrare” betytt för utvecklingen, genom att bemanna våra fabriker och inte minst påverka vår (mat)kultur, skulle jag inte ha något emot att flytta t.ex. Magnus Stenbocksstatyn i Helsingborg till en avskiljd plats och istället resa ett monument till deras ära. Säger sig självt att förutsättningarna blev tämligen annorlunda än vad man förberett sig för när det istället kom människor med helt andra behov.

 Låt oss ta tillfället i akt att läsa facit för den förda politiken: Högre arbetslöshet, högre bidragsberoende, högre brottslighet. En framstående representant för ”andra generationens” invandrare ställer sig upp i media och hävdar, fullt allvarligt, att han ”är uppväxt i ett ghetto” – Rosengård alltså. Signaturen ”INV” på Helsingborgs Dagblads diskussionsforum skriver, efter 20 år i landet, en svenska som, åtminstone när jag gick i kortbyxor, skulle lett till massiv stödundervisning redan på lågstadiet. Vidare kör fullt utbildade akademiker taxi, eller städar, istället för att tas tillvara. Är det någon som inte inser att detta kunde skötts bättre? Finns det förövrigt någon politiker/samhällsbyggare som är stolt över resultatet? Knappast någon överraskning att skattebetalarna är missnöjda!

 Jag är i grunden kraftigt invandrarvänlig men också full av förståelse för att det finns folk som inte är det. Vad jag inte begriper är varför inte dagens representanter för de klassiska partierna gör något åt saken, innan det spårar ur fullständigt? Tillsättande av en (kris)kommission med mycket långt gående befogenheter och uppdraget att inom 18-24 månader städa upp och effektivisera hela integrationspolitiken vore en bra start. Ett sådant grepp borde, för överskådlig tid, få bukt med SD-problemet?

Till de som, liksom jag, ser likheter i mediebehandlingen av SD med sättet det tidiga MP bemöttes vill jag säga; en ”miljömupp” är en tämligen harmlös varelse, en ”brunskjorta” är det inte! Och så länge det finns risk att det döljer sig så mycket som en enda sådan i ett parti är det partiet, för min del, diskvalificerat som alternativ. Rent frånsett att SD är ett EU och framstegsfientligt parti alltså.

Detta till trots anser jag att försöken att censurera dess företrädare och att tiga ihjäl partiet är direkta brott mot yttrandefriheten och ett hugg i ryggen på demokratin. Denna likartade mediala särbehandling av två så vitt skilda politiska företeelser som först MP och nu senast SD säger en del om förfallet av vår fria media. Man har nu blivit en så integrerad del av etablissemanget att man inte längre förmår agera som granskare och rapportör utan ikläder sig rollen av försvarare av det system man borde granska. Sveriges fria media har en del att fundera över!

Länkar: HD SvD DN

Annonser

12 thoughts on “SD och yttrandefriheten.

 1. Bra men … ”brunskjorta” ? … Dömer du alla partier lika hårt? Finns det en (gammel-) kommunist i v, liksom ? Annaär du ju själv likadan .

  • Tycker det glider lite utanför ämnet, ”SD och yttrandefiheten”; men just i fallet v behöver man inte gräva upp några (gammel-) kommunister – det räcker utmärkt med att konstatera vad partiets stödtrupper i form av t.ex. AFA ägnat sig åt i modern tid, för att komma till likn. slutsatser beträffande dem.

 2. SDs framgångar och problematiken med den ideologiskt, och inte förnuftsbaserade, invandringspolitiken är att glappet mellan befolkningens åsikter och erfarenheter och politikernas beslut är avgrundsdjupt. Vänstern är generellt sett för en ohejdad invandring men det kommer också från en ideologisk grund och inte en grund baserad på klarsynthet, sunt förnuft och vilja att förändra och hitta nya lösningar på dom problem som de facto skapas av en ohejdad invandring och kollision mellan kulturer och religioner. 1000-åriga traditioner och religioner ändrar man inte med en folder och en diskussion i kommunfullmäktige. Vänstern resonerar i svart/vitt. Antingen låter man alla komma hit, och diskuterar man gränsdragningar och restriktioner så är man per definition rasist. Åsikter som naturligtvis saknar varje uns av bondförnuft. Det skulle behövas politiker med lite jävlar anamma helt enkelt.

 3. Det krävs ingen Einstein för att konstatera hur det står till i Svensk media.
  Till Exempel kunna man i SVT se Gudrum Schyman (FI) i en intervju efter EU valet, men inte en minut med SD där jo var ytterst nära att ta in sig i Europaparlamentet.

  Hur media vill handskas med SD när de finns i riksdagen lär bli roligt att skåda, då går det inte att prata om SD utan SDs närvaro, det går inte att hålla partiledar-rundar och låtsas SD inte finns.

  Jag delar inte alla SDs synpunkter, men ser fram mot att partiet finns i riksdagen då inget av de nuvarande riksdagspartier har en tanke att reformera Sveriges invandringspolitik.
  De rödgröna verkar vara en hop ”pladdarhumanister” där dessutom importerar valboskap, det blå blocket är fångad i en pseudoliberal invandringspolitik och har inget mot ett överskott av arbetskraft, ett effektivt medel att hålla nera lönekrav.

 4. Nordkorea öppnade en snabbmatsrestaurang som serverar hamburgare utan att ta in en massa amerikanare. WOW! Det går alltså att äta andras mat utan att ta in miljoner av dom. Spännande…

 5. ****************************
  Den här kommentaren sorterades automatiskt bort som skräppost och jag kan förstå varför. Eftersom jag tjatat, och kommer att fortsätta att tjata, om det här med censur och yttrandefrihet har jag ändå beslutat att publicera den. Inte minst eftersom det verifierar min tes om ”Brunskjortor”.

  Innehållet och de åsikter som framförs tar jag bestämt avstånd från och några ytterligare kommentarer kommer jag inte att ge!

  /Blogginnehavaren
  ****************************

  Europa i synnerhet och Demokratierna i allmänhet är lockade i en Islamisk fälla. Islam har som ENDA målsättning: TOTALT VÄRLDSHERRAVÄLDE.

  Genom att förtrycka sin egen befolkning (under religion) och kvinnan tvingas föda många barn, så att frustrationen och desperationen blir hög. Konsekvensen blir massutvandring från diktaturerna i mellanöstern till demokratierna i väst.

  När Muslimerna blir över 5% börjar dom kräva allt möjligt, men agendan kvarstår: ISLAMS Herravälde. Snart har dom lyckats, det behövs bara 80-90 år till i Sverige innan Svenska folket kommer utrotas med Statsfinansierat folkmord, av etniska svenskarna.

  Vågar du verkligen chansa att vi skall lyckas med integrationen av den som varken kan eller vill integreras.

  Rösta på SD

  • Helt riktigt, man skulle kunna travestera ett uttryck som på senare år varit populärt i vissa kretsar: ”Alla muslimer är inte terrorister men alla terrorister är muslimer”. Det skulle i så fall bli: ”Alla Sverigedemokrater är inte brunskjortor, men alla brunskjortor är Sverigedemokrater – åtminstone på valdagen”. I den totala väljarkåren är ju den här extrema gruppen, lyckligtvis, helt marginaliserad – för SD balanserande på eller strax över 4 % spärren utgör gruppen däremot en betydande andel ”säkra” väljare som man, åtminstone i någon mån, måste hålla sig god med – de kommer alltså att färga politiken, vare sig man vill eller ej! Målsättningen är ju trots allt att komma in i riksdagen och då behöver man allt stöd man kan få. Enda möjligheten att på riktigt allvar hänga av och främja sig från det här stödet vore att erövra tillräckligt stort, säkert, väljarstöd utan dem, något som knappast låter sig göras förrän man kommit in i riksdagen och visat sig både ansvarstagande och kompetenta i en eller annan mandatperiod. SD lider på den här punkten m.a.o. av ett delikat litet moment 22. Lycka till!

 6. Det du skriver stämmer ju i vissa stycken, men när du börjar svamla om brunskjortor…hallååå
  Och sen tror du att man kan reda ut invandrings och integrationspolitiken på 18-24 månader genom tillsättandet av en kommission…halllååååå
  Invandringspolitiken är ju en STOR tragik för både svenska folket och många av de invandrare som kommit hit. Så går det när man ignorerar FOLKVILJAN! Vill svenska folket verkligen ha massinvandring! Har svenska folket förstått och blivit informerade om konsekvenserna av att leva i den s.k mångkulturen? Har svenska folket blivit KORREKT informerade om att enbart runt 5% av de s.k flyktingarna har flyktingskäl enligt internationella konventioner?
  Svaret på dessa frågor måste sägas vara NEJ! Fortsätter politikerna ösa in människor från U-länder som nu kommer GIVETVIS Sverige gå helt åt helvete!
  Tack för ordet!

  • Inlägget innehåller tre delar:

   1. Ett försök att väcka de som inte inser att den hittills förda invandringspolitiken inte fungerar utan måste revideras. Därav valet av svulstigheter som ”kriskommission” och ”18-24” månader etc.

   2. Ett kraftigt avståndstagande från de direkt invandrarfientliga krafter som, enligt min mening, fortfarande stöder och i någon mån kan tänkas påverka SD:s politik. Har absolut inget intresse av att förolämpa SD anhängare med rent mjöl i påsen, förhoppningsvis en växande majoritet.

   3. En käftsmäll på media för inskränkningar i yttrandefriheten och uselt demokratiskt patos. Detta är mångdubbelt mycket viktigare än något av det andra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s